Vår Historia

Grundad en solig aprildag 2020, mitt under kaoset av ett aldrig tidigare skådat nyhetsår, tog Riktiga Nyheter sin form för att ge läsarna en unik vinkling på världshändelserna. Vi tror att en nypa humor kan vara nyckeln till att förstå den ibland absurda verkligheten vi lever i.

Våra Personligheter

Vårt team är en brokig skara karaktärer – reportrar med en förkärlek för det ovanliga, redaktörer som inte skyr det skruvade, och kolumnister som får den mest seriösa läsare att dra på smilbanden. Varje medlem av vårt team bär på en unik berättelse, en annorlunda bakgrund och en gemensam passion för att rapportera nyheter på ett sätt som inte bara informerar utan också underhåller.

Viktoria Svängsson

Viktoria Svängsson, alltid på jakt efter nästa stora nyhet, har en passion för att utforska det okända. Med en nyfikenhet som vet inga gränser, säger hon ofta, "Om fåren kan prata om ekonomin, varför skulle vi inte lyssna?" På sin fritid hittar du Viktoria ofta i det oväntade hobbyn att måla porträtt av historiska figurer som om de vore katter. Hon menar, "Det sätter världshistorien i ett helt nytt perspektiv." Viktoria är också känd för sin kärlek till att samla på ovanliga tekoppar, vilket hon beskriver som "en resa genom keramikens underbara värld."


Oscar Karlsong

Oscar Karlsong, med sin ironiska penna, utmanar ständigt det konventionella. Hans berömda fråga, "Är Mars rött eller är det bara en konspiration av marsianerna?" visar hans unika syn på världen.

På fritiden avslöjar Oscar en mer udda hobby; han samlar på vintage solglasögon från marsianer – eller så hävdar han. "Varje par bär på en historia av intergalaktisk mode," skämtar han.

Oscar älskar också att grilla pennor på sitt hemmagjorda vulkaniska stengrill, en hobby han beskriver som "en metafor för att förinta dåliga idéer."


Elsa Lund-Hund

Elsa Lund-Hund är redaktionens orubbliga sanningssökare, känd för sitt motto, "Även absurditeten har sin sanning."

När hon inte faktakollar det senaste ryktet om månlandningen finner hon glädje i sin bisarra hobby att arrangera tävlingar för sina hemmagjorda potatisradios. "Det är viktigt att hålla potatisen motiverad," förklarar hon.

En annan av Elsas unika intressen är hennes samlarmani av snöglobar från utdöda civilisationer, en passion hon beskriver som "ett fönster till förlorade världar." På fritiden njuter Elsa av att "grilla snus," en tradition hon uppfann för att "återförena med den svenska kulturen på mitt eget sätt."


Vår Filosofi

Vår filosofi är enkel: "En dag utan ett skratt är en dag bortkastad, och en nyhet utan en twist är en chans förbisedd." Vi har därför gjort det till vår mission att injicera varje artikel med ett stänk av komik, även när vi täcker de mest kritiska ämnena. Vi tror att detta inte bara gör våra nyheter mer minnesvärda, utan också öppnar upp för kritiskt tänkande och diskussion.


Följ med på resan!

Om du letar efter en oas av glädje i nyhetsfloden, en plats där verkligheten får en liten knuff av det otroliga, då har du kommit rätt. Så dyk ner i vårt hav av historier och låt dig svepas med av vågorna. På Riktiga Nyheter är varje dag en resa genom det fantastiska, det underhållande, och det rent ut sagt bisarra.